Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

De jeugd kan weer voetballen

De jeugd kan weer voetballen

2 juni 2021 10:45


Vanaf 5 juni starten we weer.

Beste jeugdleden, 

Het is zo ver! Er mag weer gevoetbald worden en wel voor spelers t/m JO18. Het is een eerste stap voor het voetbal en hopelijk kunnen we later dit jaar allemaal weer voetballen. In dit document vinden jullie de laatste informatie rond de corona-regels en kort wat informatie over de wedstrijden.    

De KNVB heeft de Regiocup voor de jeugd georganiseerd en gedurende 4 weekenden kan er gevoetbald worden. De start zal zijn op zaterdag 5 juni en de laatste speelronde op zaterdag 26 juni. Wij vragen alle spelers die het seizoen zijn gestart in een van de FC Perkouw jeugdteams zaterdag aanwezig te zijn en samen met leiders/trainers nog even lekker 4 wedstrijdjes te voetballen tot aan de zomervakantie! Als alle spelers er zijn, zijn de teams compleet en kunnen zoveel mogelijk kinderen genieten van het voetbalspel.  

COVID-19 regels 

Hoewel door het kabinet al veel vrij is gegeven, willen wij graag enkele regels en richtlijnen, conform KNVB-reglement en NOC-NSF, proberen te verduidelijken. Volg deze richtlijnen goed en volg ook de richtlijnen als je bij een vereniging op bezoek bent. Tevens willen wij ook blijven wijzen op de basisregels....was je handen, kom niet als je verkouden of klachten hebt, houd afstand...! Mocht je klachten hebben en positief getest zijn, meldt dit dan zo snel mogelijk bij leider en trainers, zodat wij actie kunnen ondernemen richting de KNVB en tegenstanders.  

 • Voor spelers t/m 17 jaar is er geen 1.5m afstand plicht binnen en buiten het veld.  
 • Kinderen vanaf 12 jaar moeten 1.5m afstand houden van hun trainers en begeleiders. 
 • Kleedkamers/douches zijn nu beschikbaar. 
 • Bij wedstrijden zijn geen toeschouwers toegestaan en mogen alleen leiders en mensen in functie namens de vereniging langs het veld staan.  
 • Buiten op het terras mogen maximaal 50 personen ouder dan 17 jaar plaatsnemen. Wel met 1.5m afstand! 
 • Er zal een registratie komen voor bezoekers ouder dan 17 jaar op het terras.  

 

De kantine 

Het bestuur is nog aan het bekijken of het zinvol is, en ook veilig genoeg voor onze vrijwilligers, om de kantine daadwerkelijk te openen. Wij zullen als bestuur later deze week een beslissing hierover nemen. Neem in ieder geval zelf iets te drinken / eten mee voor de zekerheid. Indien de kantine open is, gelden de volgende regels. 

 • Personen boven de 17 jaar / volwassenen die binnen in de kantine moeten zijn voor een bepaalde reden dienen een mondkapje te dragen. Deze mag af zodra men plaatsneemt aan een tafel. 
 • Het is niet gezegd dat kleedkamers en kantines bij elke vereniging open zijn, dus neem zelf een bidon / eten mee naar uitwedstrijden.  
 • Voor personen boven de 17 jaar en die in de kantine willen zitten dient er van tevoren een registratie en gezondheidscheck plaats te vinden. Dit kan ook aan de kantinedeur. 
 • Er mogen maximaal 50 personen in de kantine zijn op 1.5m afstand. Dit geldt niet voor kinderen t/m 17 jaar. 
 • Personen boven de 17 jaar dienen 1.5m afstand te houden in de kantine 

Voor alle regels en richtlijnen verwijzen graag naar onderstaande link: 

protocol-verantwoord-sporten-v310521.pdf (nocnsf.nl) 

Regiocup wedstrijden 

De wedstrijden staan onder toezicht van de KNVB, dus ook eventuele strafzaken. Het is niet een vrijblijvend vriendschappelijk evenement. Verder zijn er nog de volgende zaken van toepassing: 

 • Bij een gelijkspel worden na de wedstrijd door elk team strafschoppen genomen om een winnaar te bepalen. 
 • Er mag de hele wedstrijd door onbeperkt gewisseld worden.  
 • De indeling en tijden zijn te vinden op de website (www.perkouw.nl) alsmede de voetbal.nl-app. 

 

We wensen jullie allemaal veel plezier! 

Bestuur FC Perkouw 

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!