Dreef 71
2825AN
BERKENWOUDE
tel. 0182-362867

Op zaterdag 11 maart won Perkouw nipt van buurman Stolwijk met 2-1. Het speelbeld van de wedstrijd was ook dat wat je van een derby verwacht: Veel duels, slecht voetbal en twee teams die knokten voor elke meter.

Qua weer konden het publiek en de elftallen het niet beter treffen. Er was dus ook ruim 200 man aanwezig op deze mooie dag. Het weer was wel verwarmend, het spel wat minder. Beide teams gaven elkaar geen meter en Stolwijk had zich goed ingesteld na de eerdere zeperd tegen Perkouw. In de eerste helft had Perkouw de betere mogelijkheden met onder meer een schot op de lat, maar echt groots was het niet. Het was duidelijk te merken dat er druk op de wedstrijd stond. Het spel was druistig, onrustig en gespannen.

De 2e helft oefende Perkouw meer druk uit en dat leidde in minuut 70 tot een prachtige goal van Roy Stekelenburg. Gerben de Jong slingerde bal voor vanaf de zijkant en met een kopbal over de keeper in de kruising was er geen houden aan. Wie dacht dat dit wat meer rust gaf, kwam bedrogen uit. Nog geen minuut later werkte Dennis Bodegom ongelukkig in eigen doel en kon Perkouw weer van voren af aan beginnen.
Na wat gele kaarten hier en daar, dat hoort er ook bij, kwam in de 80e minuut dan de bevrijdiging na een combinatie tussen Bonke en Guttink, waarna Stef de Goede doeltreffend afrondde. Daarna was het toch spannend. Stolwijk kreeg niet echt kansen, maar dreiging was er wel. Tot de 92e minuut waarbij een speler van Stolwijk uit het niets de bal in de kruising schoot. Echter, na een doorkopbal stond de speler buitenspel en werd deze afgekeurd. Stolwijk was natuurlijk teleurgesteld over deze beslissing, maar het feest kon voor Perkouw hierna beginnen. Op basis van inzet had Stolwijk wellicht meer verdiend, maar als je onderin staat, zit soms niet alles mee. Met deze inzet moet Stolwijk het toch gaan redden in deze 4e klasse.

Na afloop bleef het lang gezellig. Pas rond een uur of 10 waren de meesten weg en was de voorraad op waarbij de 15 kilo shoarma van Slager Andre er helemaal doorheen was gegaan (evenals wat drankjes).

Voor Perkouw een ongekend en onverwacht succes, wat aan het begin van het seizoen niet werd verwacht. Met een krappe selectie is in de 2e periode er alles uitgeperst en met 25 punten uit 9 wedstrijden een terechte periodekampioen. Op 4 juni zal de eerste wedstrijd van de periode worden gespeeld, maar eerst maar eens even genieten!