FC Perkouw wint Jan Lingen bokaal

21 augustus 2023 11:00

Eerste keer winst in mooi tournooi

Voor het eerst in de historie heeft FC Perkouw de Jan Lingen bokaal gewonnen. Rond 18h onder mooie weersomstandigheden namen aanvoerder Eelco van Viersen en Perkouw coryfee Ton Trouwborst de cup in ontvangst van de bekende Gouderak coryfee Jan Lingen.

Donderdagavond kwam Perkouw 2x35 minuten in actie tegen mede- 4e klasser ONA uit Gouda. Dat deze ploeg aan de weg timmert, was duidelijk te zien. Technisch vaardig en goede combinaties waarbij Perkouw alle zeilen bij moest zetten. Deze ploeg gaat ongetwijfeld een rol spelen in de 4e klasse. De rust leken we in te gaan met 0-0, maar door een blunder achterin bij ONA kon spits Kevin Guttink zijn eerste doelpunt maken.

Na rust ging het lange tijd gelijk op en leek Perkouw de winst over de streep te trekken. Echter 10 minuten voor tijd begon ONA met een slotoffensief en keeper Verstappen moest een aantal keer redding brengen. Toch viel 1 minuut voor tijd de 1-1, wat gezien het wedstrijdbeeld ook wel terecht was. De direct opvolgende penalties werden door Perkouw feilloos genomen, waarbij ONA de eerste miste, 5-3.

In de finale trof Perkouw vv Moordrecht. Na een gelijk opgaand begin brak Roy Stekelenburg de ban en daarna ontspon zich een eenzijdige wedstrijd. Na een 3-0 ruststand liep Perkouw na rust uit naar 6-0. Kevin Verstappen stopte nog in de slotminuut een penalty. Grote man was Roy Stekelenburg met 3 treffers.

Kortom, een mooi begin voor onze nieuwe trainer Wim Eilander. Wederom een mooi tournooi bij vv Gouderak, waar de ontvangst altijd hartelijk is. Dank voor de uitnodiging en we hopen de cup volgend jaar te verdedigen.