Dreef 71
2825AN
BERKENWOUDE
tel. 0182-362867

Perkouw won uiteindelijk met 1-0 van VEP uit Woerden. Beide teams waren wederom aan elkaar gewaagd, maar op basis van de kansen verdiende Perkouw net iets meer. Een 1-0 uitslag is gezien de stand van beide teams wellicht niet opvallend, maar elke pot heeft zo weer zijn verhaal.

Zo was het verhaal van vandaag de rentree van Peter Duran. Na de rode kaart voor Kevin Verstappen de week ervoor, moest er gezocht worden naar een nieuwe keeper. De tweede keeper heeft een zware blessure en afgelopen week moest tot zijn eigen verdriet Albert Vente toch ook afhaken. Dus moest VE35+ keeper en oud-1e elftal keeper Peter Duran op doel.

En om maar gelijk met de deur in huis te vallen, dat deed hij met verve. Een minuut voor tijd redde hij nog knap op een strak schot in de hoek de drie punten voor Perkouw en konden we op een zonnige middag drie punten bijschrijven. De eerste helft waren beide teams aan elkaar gewaagd. VEP kende gevaarlijke aanvallen op de Perkouw goal en aan de overkant kopte Roy op de lat net voor rust. Al met al een verdiende 0-0 ruststand.

De 2e helft ging wederom gelijk op, al kreeg Perkouw naarmate deze helft vorderde de betere kansen. Die kwamen vooral na de treffer van Julian van Lith. Een mooi uitgespeelde aanval leverde een rebound op voor Julian, die feilloos binnen schoot. Daarna had Perkouw de score moeten vergroten, maar Roy en Jarmo kregen de ballen er niet in. Roy kon zelfs in de laatste minuut de bal in een leeg doel schieten, toen de keeper mee ging in een alles of niets poging bij een corner. Maar Roy maaide finaal over de bal heen. Gelukkig floot de goed leidende scheidsrechter een halve minuut later af.

En zo hadden we weer drie punten en konden er weer drie spijkers in het houtblok geslagen worden. Er is bijna geen plek meer op dat blok na dit ongekende aantal. Zaterdag spelen we uit tegen CVC Reeuwijk en gezien de rangijst biedt dit ook kansen op weer punten en spijkers. Maar Reeuwijk vecht nog voor zijn allerlaatste kans om rechtstreekse degradatie te ontlopen en het zal dus wederom knokken worden voor 3 punten. Zo ging Bergambacht recent nog met 4-2 ten onder.....dus mannen wederom met dezelfde instelling het veld in!