Knibbelweg 16
2761JE
ZEVENHUIZEN ZH
tel. 0180-631683

Dit weekend was het Super Saturday. De nummmers 1 en 3 en de nummers 2 en 4 speelden tegenelkaar. Perkouw moest naar Groeneweg en hoewel de intenties er best waren, stapte Groeneweg met een verdiende 3-1 overwinning van het veld. Perkouw moet nu afhaken om de bovenste plaatsen en het lijkt er op dat Groeneweg, ONA en Bergambacht om de titel gaan strijden.

De eerste helft leek het er zo nog niet op. Het ging gelijk op al was Groeneweg voetballend iets beter. Toch kwam Perkouw na een half uur op voorsprong en leek zelfs met een voorsprong de rust te gaan halen. Echter, een goede actie vanaf het middenveld (en met een luchtje van hands) kon de middenvelder doorzetten en bekeken afronden. 1-1 rust, niks aan de hand en nog alles mogelijk.

De tweede helft had Groeneweg het windje iets mee, waardoor het iets dreigender werd, maar echt in de problemen kwam Perkouw nog niet. Tot de 62e minuut de spits van Groeneweg richting de achterlijn dribbelde en een mislukte voorzet over de grond gaf. Ons betrouwbare doelman Kevin Verstappen kon de bal zo oprapen, maar tot zijn eigen schrik dook hij over de bal en rolde de bal tussen zijn benen zo het doel in. Een domper natuurlijk en je zag dat Perkouw van de schrik moest bekomen. Echter, vijf minuten later was het onnodig balverlies in de voorhoede en moest Eelco vlak voor de 16 meter aan de rem trekken. De directe vrije trap werd feilloos in de lange hoek getrapt en door twee ongelukkige momenten binnen vijf minuten was het pleit ineens beslecht.

Daarna ging Perkouw risico's nemen, 1-op-1 spelen, om toch iets te forceren, maar Groeneweg gaf weinig meer weg en in de counters moest Perkouw alle zeilen bij zetten. Het was uiteindelijk een wonder dat het in de laatste 20 minuten 3-1 bleef, want vele kansen waren niet aan de goeie voorhoede van Groeneweg besteed. Helaas, het was gedaan voorlopig met naar boven kijken en nu is het proberen de teleurstelling van de uitslag te doen vergeten. Daar komt het komende vrije paasweekeinde goed voor uit en kunnen de mannen van Wim Eilander zich herstellen en weer fris aan de aftrap staan. Dat zal zijn om 6 april uit bij Cabauw, waar we altijd leuk ontvangen worden en het gezellig is. Cabauw verloor verrassend met liefst 7-2 uit bij Linschoten en in deze klasse blijft het elke wedstrijd weer spannend te kijken wat er gebeurt. Wederom zullen we weer moeten knokken voor een resultaat. Tot dan!