Groenhovenweg 3
2803DA
GOUDA
tel. 0182-533202

Naarmate een ploeg langer onderaan staat zonder overwinning, komt de zaterdag dichterbij dat er wel gewonnen wordt. Gouda had zo'n kans tegen onze mannen, maar gelukkig schrok Perkouw op tijd wakker en ging met drie punten terug naar Berkenwoude.

Omdat het hoofdveld was afgekeurd, werd er op het kleinere kunstgrasveld gespeeld. Het was te zien dat Gouda zich hier iets comfortabeler bij voelde. Toch was het Perkouw dat 'gewoon' bij rust 2 of 3-0 voor had moeten staan. Paal, lat, geweldige reddingen en het niet met overtuiging afwerken, maakte dat Gouda in de wedstrijd bleef, al kreeg de thuisploeg 1 een grote kans na een minuut of 35. Langs de lijn groeide het gevoel dat het wel eens zo'n middag kon worden: wel kansen krijgen, niet scoren en met een vervelend resultaat naar huis.

Gouda had dat gevoel ook kennelijk wel, want na de rust geloofden ze er meer in. Hoewel Perkouw nog twee enorme mogelijkheden kreeg, was te zien dat Gouda zijn kansen begon te ruiken. En ja, na een minuut of twintig in de 2e helft was het eerste schot op doel raak, waarbij de spits met een precieze schuiver van 16 meter raak schoot. Het zou toch niet, zag je iedereen denken. Na die goal zat de wedstrijd eigenlijk op slot voor Perkouw al kreeg het nog wel een kans, maar wederom ontbrak de overtuiging of stond de keeper in de weg. Nadat breekijzers Roy en Raoel waren ingebracht een minuut of 15 voor tijd, kwam er iets meer dreiging, maar moest Perkouw ook op gaan passen voor de counter. Hoewel Perkouw lange mannen heeft, was het uitgerekend Roy die een corner feiloos binnen kopte. Een doelpunt eigenlijk dan weer uit het niets, maar we waren er niet minder blij om.

Bij Gouda nam nu juist de onzekerheid toe en Perkouw kreeg meer dreiging. Een minuut of tien voor tijd was het dan toch 1-2, waarbij de goede keeper van Gouda zijn enige slippertje van de middag maakte en Kevin de bal binnen kon frommelen. Na alle kansen, was het juist dat zo'n goal de beslissing bracht wel zuur voor de thuisploeg. Als je onderaan staat, krijg je dan ook wel eens zulke goals tegen....Perkouw speelde de wedstrijd verder uit en Gouda kon geen kansen meer noteren.

En zo konden we toch weer drie punten bijschrijven en kunnen we met een goed gevoel toeleven naar DE derby!! Perkouw-Bergambacht. Bovenin is het nu razend spannend. Cabauw, Groeneweg, ONA en Bergambacht zitten dicht bijelkaar, maar VEP en Perkouw melden zich nu ook een beetje. Vanaf half 3 zal er geknokt worden voor elke meter om drie punten te halen. Na afloop is er overigens groot feest, met huisfeestzanger Irvine en veel rad van avontuur met vele prijzen. Het wordt vast een prachtige middag op ons sportcomplex. Komt Allen!!!!