Tiendweg 10
2931LC
KRIMPEN AAN DE LEK
tel. 0180-513545

Perkouw heeft ook zijn tweede kans op de periodetitel vergooid. Stonden we drie wedstrijden nog 6 punten voor in de 2e periode, na 90 minuten in Krimpen a/d Lek tegen Dilettant stonden we met lege handen.

En dat terwijl dat niet nodig was geweest. Dilettant moest ook een paar spelers missen en in tegenstelling tot de thuiswedstrijd was het voetballend aan beide kanten een stuk minder. Maar Dilettant won uiteindelijk verdiend op basis van inzet en beleving. In de eerste helft was Perkouw iets beter en gevaarlijker, maar op het hobbelige veld kon 1 grote kans genoteerd worden waarbij Roy de bal onderkant lat kopte. De teams waren aan elkaar gewaagd, maar alle Perkouwenaren hadden in de rust zoiets van dat deze wedstrijd kansen bood. In de rust hoorden we dat Groeneweg achter stond en een gelijkspel zou dus ook genoeg zijn.

De 2e helft begon nog goed en Roy kreeg na 2 minuten een vrije doortocht naar de keeper. Via een bekeken lob telden we de goal al, maar met een katachtige redding duwde de doelman de bal tegen de paal. Dit zou een sein moeten zijn om door te drukken, maar wat Perkouw daarna liet zien, was jammer genoeg de slechtste helft van het seizoen. De malaise werd alleen maar groter en Dilettant kwam in de tegenstoot steeds vaker door. Na 62 minuten resulteerde dat in een mooie goal en moest Perkouw helemaal in de achtervolging. Maar zoals gezegd, voor het eerst dit seizoen stond het in de organisatie niet goed, was de beleving er niet en als collectief en blok ging het door de ondergrens. Dilettant liep uit naar 2-0 via een counter. Via stormram Raoel van der Spoel, en prachtige kopbal dat moet gezegd, kwamen we in de 90e minuut nog onverwachts terug om een late gelijkmaker te maken. Maar nog geen minuut later verloren we wederom drie persoonlijke duels en kon keeper Verstappen net niet repareren en haalde hij de spits onderuit. De terechte penalty betekende 3-1. Bergambacht won uit met 0-4 en pakte zo onverwachts toch nog de periode. De dreun vorige week tegen Siveo was kennelijk toch te veel deze wedstrijd.

Dit duel zou je dan maar moeten vergeten, maar eigenlijk moeten we de lessen er uit trekken en weer als blok en collectief op het veld staan. Trainer Wim Eilander was ook zwaar teleurgesteld en hopelijk kan hij zijn manschappen weer de Perkouw mentaliteit laten opborrelen. Wederom dan een zware pot, thuis tegen Rohda 76, dat weer heel knap van Groeneweg won.