Dreef 71
2825AN
BERKENWOUDE
tel. 0182-362867

Cabauw doet het al weken verrassend goed. Met een spel wat past bij de spelers, voldoende fysiek en jongens die een doelpunt kunnen maken, werden al 13 punten bijelkaar gespeeld. In de 6e wedstrijd was het Perkouw dat Cabauw de eerste nederlaag toebracht in een waar voetbalgevecht.

De meeste ploegen die we tot nu spraken die tegen Cabauw hadden gespeeld, zeiden allemaal hetzelfde: onbegrijpelijk dat we verloren, snappen er niks van, etc.....Maar als je al 13 punten hebt, het linkerrijte al hebt gehad en nog maar 4 doelpunten, dan zal er toch wel iets goed gaan bij hen. Oppassen was dus het devies om in de counter niet tegen een goal aan te lopen. Zoals verwacht liet Cabauw het inititiatief aan Perkouw en de eerste tien minuten een dominant Perkouw waarbij een schot van Mark van der Laan door de keeper goed werd gekeerd. Nog geen minuut later lag de bal in Perkouw doel. De eerste aanval via een lange bal (niet de eerste van de middag van Cabauw) leidde tot een wat ongelukkige scrimmage en de spits kon de bal zo in een leeg doel tikken. Dit was even een tegenvaller, maar Perkouw ging weer op zoek naar een doelpunt. Twee grote kansen waren niet aan Perkouw besteed, waarbij een poging van Harald van Staveren zelfs op de paal belandde. Cabauw kon er niet veel tegenover stellen en loerde op een foutje. Toch kwam Perkouw via een mooie aanval op 1-1 in de 39e minuut. Geduldig was de opbouw en als eindstation werd Ray Smitskamp gevonden die beheerst afrondde. Tot de rust bleef het rustig en na 45 min floot de 19 jarige scheidsrechter uit Den Haag af voor de rust.

De tweede helft zou alles behalve rustig worden en in grote getalen opgekomen publiek zag een enerverende 2e helft. Dat begon al na 2 minuten in de 2e helft. Eelco van Viersen gaf een strakke bal naar voren en vanaf de 16 meter kopte Arno Verbree over de keeper in de kruising. Vanaf dat moment groeide het vertrouwen bij Perkouw en Cabauw kon daar alleen wat lange ballen tegenover stellen. Cabauw wilde natuurlijk niet de 1e nederlaag lijden en fysiek gooide het er een schepje bovenop. Zodanig dat de scheidsrechter meer moest ingrijpen en bij weer een overtreding, reageerde de centrale verdediger te fel. Vandaag de dag is de regel dat dit niet meer kan en de verdediger ontving zo zijn 2e gele prent en kon vertrekken. Wie had gedacht dat Perkouw de pot dan wel uit zou spelen kwam bedrogen uit. Cabauw ging nog opportunistischer spelen en de lange ballen daalden gevaarlijk neer bij de Perkouw verdedigers. Via een kluts kon de spits van Cabauw zo de bal over de uitgelopen keeper Verstrappen heen koppen. Een zware domper en Cabauw kreeg zelfs moed op een beter resultaat. Perkouw had echter het geluk dat het snel terug kon slaan. Via een goede aanval op het middenveld (waar de ruimtes toch wel groter werden) kon Kevin Guttink via de binnenkant van de paal de 3-2 aantekenen. Wederom zou dit de basis kunnen zijn om de wedstrijd uit te spelen, maar Cabauw schakelde nog een keer bij. Vanaf de 80e minuut ging het over en weer en enkele gevaarlijke situaties ontstonden voor het Perkouw door de hoge ballen die soms voor de voeten van Cabauwspelers vielen. Er vielen nog diverse gele kaarten, de trainer van Cabauw kreeg rood en tot het einde kletsten de beide ploegen in de duels om een resultaat te halen. Na 98 minuten floot de scheidsrechter af en kon Perkouw 3 zwaarbevochten, maar wel verdiende punten bijschrijven.

Na afloop was er nog even wat onenigheid zoals dat vaker gaat, maar wat beide dorpsclubs siert is dat na een minuut of tien iedereen een biertje pakt en we weer vooruit kijken. Cabauw bleef (in tegenstelling tot vele andere clubs) gewoon even een drankje doen in de kantine, waarvoor complimenten!! Deze twee ploegen maakten er een waar voetbalgevecht van. Cabauw heeft laten zien dat het een heel lastig te bespelen ploeg is met een sterk collectief.  Perkouw kon daar voldoende tegenover stellen en ging met 3 punten er bij zo naar 11 punten. Volgende week weer een lastige pot uit bij VEP te Woerden. Elke week is het weer volop aan de bak in deze klasse waar alleen Gouda en Reeuwijk toch wel dreigen af te halen.