Nicolaas van Catsweg 9
3411EH
LOPIK
tel. 0348-552435

De thuiswedstrijd Perkouw - Cabauw was al een ware thriller,.......beide teams deden het in Cabauw nog eens dunnetjes over. Na een wat tamme eerste helft die de laatste 5 minuten echt ontbrandde, gebeurde er in de 2e helft zo veel en stapten we gelukkig met drie punten van het veld, 1-2.

De eerste helft en met name het eerste half uur was Perkouw ver uit de betere ploeg. Cabauw moest terug en gaandeweg wist Perkouw wat kansjes te verzamelen. Soms was de eindpass net niet goed op het moeilijke veld of er zat net een verdediger tussen. Maar na 25 minuten was het toch raak. Na een scrimmage kwam Jarmo Butter ineens vrij voor de keeper en rondde beheerst af, 0-1. Daarna bleef Perkouw beter en had een paar dotten van kansen, maar het liet het zichzelf een beetje in slaap sukkelen. Onnodige voetballende actie achterin leidden steeds vaker tot balverlies en Cabauw begon meer van zich af te bijten. Met name de corners waren gevaarlijk. Een minuut voor de rust een zeer belangrijk moment. Voor de Perkouw goal ontstond een gevaarlijke situatie en een verdediger probeerde de bal weg te schieten. Hij raakte daarbij vol het hoofd van een Cabauw speler, waarop de scheidsrechter floot voor een penalty. Twee seconden later lag de bal wel in het doel, maar omdat de scheidsrechter al gefloten had, bleef de penalty staan. De topscorer wilde de penalty nemen, maar die was juist hard in zijn gezicht geraakt door de trap en kreeg een bloedneus. Daarop stuurde de scheidsrechter hem naar de kant om hem te laten verzorgen en moest iemand anders de penalty nemen. De laatste man schoot de penalty bal twee meter over en was het toch 0-1 met de rust.

Wie dacht dat Perkouw weer een beetje wakker was geworden en met windje mee de 2e helft weer het spel naar zich toe zou trekken, kwam bedrogen uit. Cabauw gooide zijn kwalitiet in de wedstrijd door duels te winnen en de strijd aan te gaan. Perkouw werd steeds slordiger en bleef met weinig initiatief spelen. Dat  begon steeds meer gevaarelijke situaties op te leveren en met name de lange bal door het centrum met het doorkoppen van de spits werd steeds gevaarlijker. Een enkele keer moest onze keeper handelend optreden, maar had ook geluk dat een schot rakelings naast ging, een kopbal net voorlangs ging en een nog schot van randje 16 meter net naast ging. Het was eigenlijk wachten op de 1-1. In de 65e minuut perste Cabauw er weer een aanval uit en de middenvelder schoot de bal snoeihard op de paal. Daarna ook een hachelijk moment, waarbij Cabauw een indirecte vrije trap in de 16 meter tegen kreeg. Die ging gelukkig ook mis en Perkouw kon de aanval overnemen. Via Kevin Guttink en Roy Stekelenburg kwam de bal panklaar voor de voeten van Arno Verbree en die schoot van 10 meter de bal snoeihard binnen, 0-2. Dat leek de bevrijdende treffer in de 70e minuut en langs de kant werd dit zo ook gedacht.

Helaas moest twee minuten later onze laatste Eelco van Viersen met een blessure het veld verlaten en nog geen twee minuten daarna ging een bal wederom dwars door het centrum en kon de spits vrij op de keeper af. Kevin was net te laat bij de bal en haalde de spits net buiten de 16 meter onderuit. Dit betekende direct rood voor onze keeper en zonder reserve keeper werd besloten Raoel van der Spoel maar op doel te zetten. Dus nog zeker 20 minuten met een speler op doel en in ondertal. Gelukkig verprutste Cabauw de vrije trap en kroop de tijd voorbij. Maar het kon natuurlijk niet uitblijven en in de 80e minuut maakte Cabauw na een voorzet via een kopbal, 1-2.

Het werden nog 15 bloedstollende minuten en Perkouw deed er alles aan om de drie punten over de streep te trekken. Raoel pakte nog twee ballen en na wat hachelijke momenten voor de goal kwam in de 95e minuut nog een keer de bal bij de 16 meter en kreeg Cabauw op 17 meter een directe vrije trap. De middenvelder trapte de bal buiten bereik van Raoel wederom keihard binnenkant paal. De bal vloog naar de zijkant, Bastiaan trapte de bal weg en de scheidsrechter floot af.

Wie na 30 minuten had gedacht dat de wedstrijd zo zou lopen......eigenlijk niemand, maar gelukkig wel drie punten. We hadden Cabauw als bevriende club natuurlijk ook iets gegund en op basis van de tweede heflt had Cabauw ook zeker meer verdiend natuurlijk. Maar het zat ons een keertje mee in de slotfase en dat is ook wel fijn. Met 36 punten hoeven we nu niet meer naar onder te kijken voorlopig. Hopelijk is alles en iedereen weer opgelapt na deze zware pot en gaan we volgende week thuis de strijd aan met Vep uit Woerden. Tot dan!