2825AN
BERKENWOUDE
tel. 0182-362867

Op een mooie herfstdag was er een echte Krimpenerwaard derby, Perkouw - Dilettant. Veel publiek, goede sfeer en na afloop een meer dan geslaagd oktoberfest met de beroemde rondjes rad van avontuur.

Qua voetbal was het zaterdag helaas iets minder voor de Perkouw supporters. Dilettant won verdiend met 0-2 en heeft de weg omhoog ingezet. Voor rust had Perkouw windje mee en kwamen er wat mogelijkheden. Helaas blies de wind de bal vaak over de achter en zijlijn. Een keer kon Kevin Guttink vrij een volley inschieten maar de verdediger wierp zich in de baan van het schot. Hoewel Dilettant beter voetbalde kreeg het ook nauwelijks kansen en zat de wedstrijd eigenlijk op slot. Tot de 37e minuut de middenvelder van Dilettant goed op zijn pantoffel nam en keeper Verstappen kansloos liet. Rust 0-1.

Na rust eenzelfde beeld. Dilettant voetballend beter maar aan beide zijden nauwelijks kansen. Het laatste kwartier begon Perkouw wat aan te zetten en Jarmo Butter leverde een vuurpijl af na een goede aanval maar de keeper redde zeer goed. Toch kwam de beslissing door een misverstand bij een vrije trap en opeens konden 4 spelers van Dilettant oprukken naar het doel. Een rebound werd hard binnen geschoten en de wedstrijd was beslist. Perkouw bleef knokken voor een resultaat maar Dilettant gaf niks meer weg.

Zo verloren we de ongeslagen status maar na afloop wonnen we wel de 3e helft. De ploeg uit Krimpen was vandaag beter en dat is natuurlijk gezien de kwaliteiten die afgelopen zomer bij Dilettant zijn binnen gekomen ook geen schande.

Donderdag as speelt Perkouw uit bij Spartaan 20 voor de beker. Na een weekend rust volgt een uitwedstrijd bij Rohda 76. Ook een ploeg met de nodige kwaliteitsinjecties afgelopen zomer, maar het ging wel met 5-0 onderuit bij Groeneweg. Wie weet kunnen we wederom verrassen in een uitwedstrijd. Tot dan