Dreef 71
2825AN
BERKENWOUDE
tel. 0182-362867

Een enorme domper in de 96e minuut. Perkouw rook de 2e periodetitel al, maar een minuut voor het eindsignaal schoot Siveo deze titel vooralsnog in duigen. Toch zou Perkouw Perkouw niet zijn, als we na afloop even treurden, maar daarna gewoon een top feest beleefden tot laat in de avond. We moeten toch weer door.

Maar goed, het had zo mooi kunnen zijn. Lekker weer, leuke tegenstander en vooruitzicht op een prijs. We moesten tegen Siveo het doen zonder aanvoerder Eelco van Viersen, maar niettemin waren de jongens er klaar voor. Het eerste kwartier verliep stroef en was het duel in evenwicht. Maar na een splijtende aanval dwars door het midden kon de spits van Siveo vrij op de keeper af. Kevin kon het eerste schot nog blokken, maar de rebound viel ongelukkig weer voor de voeten van dezelfde spits en was het simpel 0-1. Daarna pakte Perkouw het beter aan en werden de duimschroeven aangedraaid. In de 31e minuut kregen we na een mooie aanval een vrije trap. Stef de Goede trapte de bal heel knap via de 'andere' kant van de muur in het doel, 1-1. Daarna was het eenrichtingsverkeer, waar alleen Kevin Guttink kon profiteren van een foutje achterin en de 2-1 voorsprong kon aantekenen. Tot aan de rust had Perkouw het duel al moeten beslissen. Roy ging alleen op de keeper af en in een minuut werd de bal twee keer van de lijn gehaald. Maar goed, 2-1 voor na een achterstand en behoudens een scrimmage net voor rust, was het gevoel goed.....alleen het had meer moeten zijn.

Na rust schakelde Perkouw nog een tandje bij en de kansen regen zich aaneen. Hier had gewoon de 3, 4 en zelfs 5-1 moeten vallen. Maar op een of andere manier lukte het niet en kroop er na 70 minuten spanning in de ploeg. Na wat gedwongen wissels, werd het voetbal minder en Siveo begon zijn kansen te ruiken. Met overtuiging zocht men de goal en Perkouw begon steeds angstiger te voetballen, bang als het was om iets kwijt te raken en Siveo juist dat het iets kon winnen. Behoudens een kans na 85 minuten, leek Perkouw het te halen, maar in de 96e minuut ging het dus toch mis. Hoe het kon, is niet duidelijk, maar opeens lag het achterin open na een scrimmage op het middenveld. De linksbuiten kreeg de bal aangespeeld en met een droge schuiver schoot hij de bal in de verre hoek. Dolle vreugde in Zegveld, drama voor Perkouw. Een minuut later was het tijd! Domper, feestvreugde weg........maar na een uurtje vulde de kantine zich wel weer. Ook de gasten uit Zegveld dronken gezellig een biertje mee. Wat betreft zijn Cabauw, Perkouw en Siveo de kantine blijvers....mogen andere verenigingen zich wel eens aan spiegelen.....Zanger Jan Weeda maakte er mooi feest van tot in de late uurtjes!

En tsja, dan sta je nog steeds bovenaan in de 2e periode maar het is allemaal wel moeilijker geworden. We staan nog twee punten voor, maar volgende week wacht ons de moeilijke uitwedstrijd tegen Dilettant. Belagers Bergambacht en Groeneweg wacht ook een uitwedstrijd tegen respectievelijk Linschoten en Rohda 76. Bij elk ander resultaat dan winst zijn we afhankelijk van deze wedstrijden. We gaan het zien....kop omhoog....en wellicht toch die 2e periode.