Broekveldselaan 2
2411NL
BODEGRAVEN
tel. 0172-614959

Een waar spektakel in Bodegraven, waar na iets meer dan 90 minuten er een 4-4 stand op de borden stond. Het had net zo goed 8-8 kunnen worden als alle kansen zouden zijn benut. Sowieso zou een neutrale toeschouwer een meer dan leuke pot voetbal hebben gezien. Beide ploegen berustten uiteindelijk in een punt, al zullen beide teams ook het gevoel hebben gehad er twee te hebben verloren.

Op het kunstgrasveld, omdat het hoofdveld was afgekeurd, moest Perkouw een getergd Rohda weerstand gaan bieden. Voor het weekendje vrij had Rohda met 5-0 verloren en met drie ex-profs in het team kon dat natuurlijk niet de bedoeling zijn.

Perkouw was echter het team dat goed startte goed en na 4 minuten profiteerde Kevin Guttink van weifelend optreden van de keeper en de bal viel na een blok pardoes in de goal. Een mooie start en Perkouw drukte gelijk door om een tweede te maken. Echter, daarbij gaf het wellicht onbedoeld wat ruimte weg en de ex-profs Vlatko Lazic en Moussa Kalisse profiteerden daar gelijk van. De spits speelde twee verdedigers uit en schoot randje 16 de bal hard in de hoek, zodat na 8 minuten er al 1-1 op het bord stond. Daarna pakte Rohda het over en nog geen zeven minuten later werd een vrije trap van 18 meter hard op doel geschoten. Kevin Verstappen kon nog redding brengen, maar in de rebound was hij kansloos. Alle goede spel van het eerste kwartier was dus voor niks en stonden we 2-1 achter.

Perkouw moest even bijkomen en na een minuut of 10 kon het weer wat speldeprikjes uitdelen. Daarna volgden twee dotten van kansen, waarbij Arno Verbree voor een leeg doel over schot. Perkouw bleef goed voetballen en na een afgeslagen aanval dacht Peter Vente maar eens te schieten. De keeper verkeek zich een beetje op een stuit en het was zomaar weer 2-2. Dat leek dan ook weer de ruststand te gaan worden, maar Rohda zette voor rust toch nog een keer aan. Achterin, wat normaal toch staat als een huis, werd aan de linkerkant niet fel genoeg gedekt, een bal kwam voor en de bal werd door de spits van Rohda zeer knap binnen gekopt. Met zure gezichten gingen we richting kleedkamer en kantine, want een achterstand had niet nodig geweest.

De 2e helft was een waar heen en weer gevecht. Perkouw had het tactisch iets omgezet en zette Rohda zwaar de duimschroeven aan. Een aantal kansen volgden, maar zonder succes. Net toen we een nieuwe aanval op wilden zetten werd een bal door de midden onbedoeld verkeerd gespeeld en de spits van Rohda kon vogelvrij op weg naar keeper Verstappen. Iedereen verzoende zich al met de 4-2, maar via de binnenkant van de paal en rollend over de lijn bleef de bal er uit, nam Perkouw de aanval over en via een rush aan de linkerkant van Jarmo Butter kon Gerben de Jong de bal binnentikken, 3-3.

Wie dacht dat Perkouw nu door zou gaan pakken, was het toch weer Rohda dat de regie nam met name via Lazic. De ruimtes werden groter ook omdat Perkouw de overwinning wilde, maar na een goed opgezette aanval werd de verdediging helemaal uitgespeeld en kon de spits de 3e van de dag maken. Naderhand hoorden we van alle Rohda supporters dat het minstens 2 meter buitenspel was, maar de goed leidende scheidsrechter bleef bij zijn beslissing. Het leek er op dat de drie punten in Bodegraven zouden blijven, maar opnieuw toonde Perkouw wilskracht en zette nog een keer aan. Na een corner viel de bal bij Lucas van Bemmel en met zijn chocolade been schoot hij de bal in de linkerhoek, 4-4. Dat was in de 86e minuut. De laatste 4 minuten speeltijd en 6 minuten blessuretijd waren werkelijk zenuwslopend. Perkouw probeerde door te drukken want het wilde perse 3 punten, maar Rohda kreeg met de ruimtes nog twee enorme counter mogelijkheden die gelukkig voorlangs gingen. Na 96 minuten vielen beide teams uitgeteld op het kunstgras.

Een boeiend gevecht waarin de aanvallers de verdedigers de baas waren en beide ploegen vol voor de winst gingen. Na 5 duels heeft Perkouw nu 8 punten. Rohda heeft er nu 7. Zaterdag as speelt Perkouw tegen het sterke Groeneweg dat met 5-0 van Rohda won. We kunnen dus wederom aan de bak, aftrap 14.30