Dreef 71
2825AN
BERKENWOUDE
tel. 0182-362867

Na vele jaren stond de derby Perkouw-Bergambacht weer op het programma en er werd vanuit Perkouw uitgekeken naar de wedstrijd en het feest er na. Tijdens zo'n derby hoop je op mooi weer: zonnetje, rustig windje en goede omstandigheden. Echter, zoals zo vaak de laatste weken kwam de regen met bakken uit de hemel en het waaide behoorlijk hard. Toch waren er bijna 100 toeschouwers op de pot afgekomen, waarvoor hulde!

Van tevoren gold Bergambacht als favoriet, maar Perkouw had daar werkelijk niks mee te maken. De thuisploeg zat er gelijk goed in, won veel duels en Bergambacht kwam niet tot kansen. Perkouw ging beter met de omstandigheden om, de eerste helft ook geholpen door een windje in de rug. Beide ploegen hielden elkaar in evenwicht en er gebeurde tot de 38e minuut nagenoegd niks voor de goals. Tot de 38e minuut dus, waarbij na een vrije trap de bal op het hoofd van Kevin Guttink belandde en hij zo de 1-0 aan kon tekenen. Perkouw dacht door te gaan en zo de rust te halen, maar nog geen minuut later was er een inschattingsfoutje achterin, waarbij de aanvaller van Bergambacht voorlangs voorstopper Mark van der Laan kon kruisen en na een lichte aanraking neer ging. De scheidsrechter wees naar de stip, maar op appel werd de bal buiten de 16 meter gelegd, hetgeen ook de situatie was. Mark mocht van enig geluk spreken, dat hij geel kreeg, waarbij de scheidsrechter de ongelukkige aanraking als geel interpreteerde. Uit de vrije trap kwam niets.

Na de rust had Bergambacht de wind in de rug, maar de ploeg werd niet gevaarlijk. Perkouw werkte zich een slag in de rondte en in de counter kwamen steeds meer ruimtes. Daar had de thuisploeg eigenlijk van moeten profiteren waarbij Roy twee opgelegde kansen miste om zo de wedstrijd in het slot te gooien. Toch was langs de lijn niet de verwachting dat Bergambacht een doelpunt ging maken tot de 96e minuut. Na diverse corners en lange ingooien ging de doelman ook mee in een laatste alles-of-niets poging. Perkouw werkte de bal na een corner half weg, waarna de middenvelder met een half mislukte halve omhaal de bal via de grond in de winkelhaak deed belanden. Een ongelooflijk zuur einde van de wedstrijd en Bergambacht begroette het gevonden doelpunt dan ook uitbundig. Nog geen 30 seconden later was de wedstrijd afgelopen.

Enorm compliment aan Perkouw dat een berepot speelde en niet hiervoor werd beloond. De kater van de remise werd wel na afloop weggespoeld met de traditionele boutavond en feestzanger Irvine. Er werd veel gefeest en ook opgewarmd, want door de regen was iedereen behoorlijk koud geworden. Na de winterstop starten we op 20 januari wederom met een thuiswedstrijd ditmaal tegen Linschoten, dat een onverwacht moeizaam seizoen doormaakt. Hopelijk kunnen we 3 punten bijschrijven en aan blijven haken in het linkerrijtje. Sowieso complimenten aan de ploeg die in deze sterke klasse al 19 punten heeft verzameld!!