Dreef 71
2825AN
BERKENWOUDE
tel. 0182-362867

Een zeer enerverende en kwalitatieve goede wedstrijd op het sportpark Over de Wetering. Daar heb je doorgaans twee ploegen voor nodig en zowel Perkouw als Woerden droegen bij aan een zeer boeiend schouwspel vol strijd, passie, inzet en goed voetbal. Na 95 minuten kon Perkouw juichen, maar deze wedstrijd ging werkelijk alle kanten op en eerlijk gezegd had Woerden ook wel minstens een punt verdiend. Een raadsel waarom deze goede ploeg nog zo weinig punten heeft, want dit was een van de sterkste tegenstanders tot dusver.

Om deze wedstrijd samen te vatten zijn wel 3 A-4-tjes nodig om alle kansen en zaken te bespreken, maar we moeten ons helaas beperken tot een paar. Perkouw begon goed aan de wedstrijd en had al na 1 minuut op voorsprong kunnen staan, maar een Woerden speler redde een bal goed van de lijn. Perkouw bleef iets beter en na een vlotte combinatie tussen Kevin Guttink en Jarmo Butter kon Roy Stekelenburg 1 op 1 de keeper passeren, 1-0. Wie daarna dacht dat Perkouw vlot door zou gaan, kwam bedrogen uit. Woerden ging steeds beter voetballen en kreeg het middenveld voetballend in handen. Dat resulteerde in een paar schoten, maar ook in een grote kans waarbij Kevin Verstappen redding kon brengen en even later ging een schot van Woerden via de keeper op de paal. Daarna ook weer kansen voor Perkouw met een schot op de lat en een twijfelgevalletje penalty, waarbij de scheidsrechter de bal er toch maar buiten legde. Felle, maar faire duels, veel loopwerk, het was echt knokken voor elke meter. Perkouw leek de rust ongeschonden te halen, maar een misverstand achterin werd fataal en de spits kon een terugspringende bal net op tijd raken en de bal verdween hoog in het doel. Gezien het spelbeeld niet onverdiend.

En dan de 2e helft: deze werd nog intenser en veel werd van conditie, loopvermogen en inzet gevraagd aan beide kanten. Perkouw had iets windje mee en het eerste kwartier kon Perkouw zo hier en daar wat gevaarlijk worden. Maar ook Woerden bleef de voorwaartsen zoeken waarbij de verdediging van Perkouw soms net stand kon houden. Na 61 minuten was het toch 2-1 door een kopbal van goudhaantje Roy Stekelenburg en dit was het sein voor Perkouw om door te pakken. Nog geen vijf minuten was er een splijtende aanval en Roy zag Jarmo in een ooghoek helemaal vrij staan en legde een perfecte voorzet af die Jarmo Butter beheerst binnen schoot. Niks aan de hand zou je zeggen, maar Woerden schakelde nog een tandje bij.

De aanvallen werden steeds gevaarlijker en met name over de flanken werden gevaarlijke voorzetten en ruimtes gecreeerd. Maar net ging het soms goed, maar een keer moest Eelco net buiten de 16 meter een overtreding begaan. De spits schoot de vrije trap heel knap in de korte hoek binnen en met nog 20 minuten te gaan, was het ineens billen knijpen, 3-2. Woerden zette nog een keer aan, waarbij Perkouw meer de lange bal moest gaan spelen en terug moest.

Diverse mogelijkheden bleven onbenut en Perkouw kon de tijd hier en daar naar zijn hand zetten. Woerden nam meer risico en dat had minimaal 1x afgestraft moeten worden toen de keeper mee naar voren ging en de bal niet in het lege doel ging na een counter. Woerden bleef drukken met goede aanvallen en conditioneel waren de gasten ook zeer sterk. In de 94e minuut brak Woerden nog 1 keer door en twee enorme mogelijkheden in 3 seconden werden onschadelijk gemaakt, er volgde een mega-scrimmage, waarbij de bal uiteindelijk op een of andere manier in de handen van Kevin Verstappen belandde. Een minuut later was het afgelopen.

Wat een pot! Beide teams hadden werkelijk alle gegeven en Perkouw was enisgzins de gelukkige winnaar. Van dit Woerden gaan we deze competitie nog genoeg horen. Natuurlijk drie zeer zware welkome punten, waarbij we nu halverwege al 25 punten hebben verzameld en op de 3e plaats te vinden zijn. Ook staan we nog steeds bovenaan in de 2e periode met nu 3 punten voorsprong. Wat een ongekende luxe, dat we van tevoren ook niet hadden gedacht. Maar goed, voetjes op de grond houden want we zijn dus pas halverwege. Volgende week speelt Perkouw weer thuis, dan tegen Linschoten. Deze ploeg staat op de 12e plaats, maar heeft de weg ook omhoog gevonden onder een nieuwe trainer en het team boekte de laatste twee wedstrijden 6 punten met sterke overwinningen op Groeneweg en vandaag uit bij het sterke VEP. Kortom, wederom moeten we aan de bak, want kadootjes zijn er niet in deze afdeling.